Tsipras är en riktig Judas och våra politiker och massmedia likaså!


Hela världen sitter i händerna på bankparasiterna som ersatt pengar med bankernas egna skulder som betalmedel. Bankerna ”lånar ut” sina egna skulder och kräver ränta på dessa påhitt – kan parasitismen bli värre? Bankerna ”lånar ut” mindre än ingenting – bankerna ”lånar ut” sina egna skulder till kundkonton.

Låt det totala vansinnet i detta smälta in genom att upprepa det inom dig :

Bankerna ”lånar ut” mindre än ingenting – bankerna ”lånar ut” sina egna skulder till kundkonton.

Tänk dig att du ”lånar ut” din egen elräkning till en förståndshandikappad och kräver att stackarn ska betala ”tillbaka” med kronor och att du dessutom ska ha ränta för att du ”lånat ut” din egen skuld. Detta är precis vad bankerna gör! Vem fan skulle inte bli rik som ett troll om man kan få folk att tro att ens skulder är pengar?

Grekerna röstade mot denna idioti. De röstade mot bank och finansparasitismen. De trodde att demokratin levde och att de hade en röst mot finansdiktaturen. Men de blev lurade. Jag ska medge – jag blev lurad jag med -jag kände hopp.

Nu ska grekerna svältas för att betala av på de ”skulder” som de ”lånat” av finansdiktaturen. Öar, hamnar etc ska ges till finansparasiterna – samtidigt ska grekernas pensioner försämras osv.. Jag förstår grekernas ilska – mitt förakt för politikerna överträffas nog bara av politikernas förakt för folket.

Faktiskt skulle grekerna kunnat lösa det här t.om inom det rådande skuldslavsparadigmet. Som ekonomiprofessor Richard Werner påpekat skulle den grekiska staten helt enkelt bara skita i att ge ut statsobligationer.  Staten skulle kunna ”låna” bankskulder direkt av de grekiska  bankerna. Det är t.o.m förenligt med Maastricht artikel 104(1) (som förbjuder staten att skapa pengar – den lagen tvingar staten att ”låna” bankernas skulder).

Grekiska staten skulle dessutom kunna ”låna” bankskulder helt gratis om Grekland startade en statlig bank (typ SBAB i Sverige). Grekiska staten skulle då sätta sig i ”skuld” till sig själv – vilket givetvis inte är någon skuld (om du ”lånar” en 1000.lapp av dig själv så är det ju fånigt att säga att du har en skuld)

Richard Werner förklarar hur här:

Prof.Richard Werner:Solutions for Greece-other than default, euro exit or giving up national sovereignty

Istället lägger Tsipras sig platt för finansdiktaturen och svälter sitt eget land.

Visst, politikerna i Grekland är korrupta och köpta av finansdiktaturen. Demokratin i Grekland är rutten. Men de svenska politikerna och den svenska demokratin är såååå mycket bättre! I helvete heller! Våra politiker är lika djävla korrupta och köpta de med. Så medan jag ändå är på gång och är förbannad så låt oss se vilka äckel till politiker vi har i Sverige och hur de gör som de blir tillsagda av finansdiktaturen.

I Sverige är inte staten så skuldsatt ÄN av banksystemet  Men när bostadsbubblan spricker kommer vi bli ett nytt Spanien. I Spanien satt inte staten heller i så stor ”skuld” till banksystemet men blev det när staten räddade bankerna efter att den Spanska bostadsbubblan sprack.

Så låt oss studera hur den sk ”bostadsmarknaden” är uppbyggd – då den gjort att Sverige ”levt över sina tillgångar” (såsom Grekerna anklagats ha gjort) och det även kommer visa hur vi kommer bli ett nytt Spanien och Grekland.

Vid en husförsäljning har inte köparna pengarna utan ”lånar” av banken som inte heller har pengarna men kan skapa kontopåhitt från luften som de ”lånar ut”
Så här har vi tre deltagare på denna ”marknad”
1) en säljare (tillgångssidan)
2) potentiella köpare (efterfrågesidan)
och
3)mellanhanden banken som vill sälja så mycket som möjligt av sin ”produkt” – dvs skulder skapade från ingenting. Bankerna försöker trissa upp priserna så mycket som möjligt med dessa påhitt genom att hetsa ”köparna” mot varandra.

Det är ingen marknad, det är skuldslavsauktion där ”husägaren” får hyra huset av mellanhanden, parasiten=banken som sätter priset..

Och bankerna marknadsför bostadsinflationen, som är en följd av denna upptrissning, såsom ”värdeökningar” (samma skit med IT-bubblor, aktier, guld, etc). På så sätt får de människor att tro att alla kan bli rika bara de skuldsätter sig maximalt och går in i pyramidspelet och spekulerar. Sist ut blir svarte Petter.

Av ovan är det helt klart att bankerna inhäktar skuldslavar genom att ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton. Och, som sagt, när den Svenska bobubblan spricker kommer staten hamna i samma potta som Spanien och Grekland. Staten kommer ta över alla skulder för att rädda banksystemet. Sedan kommer Trojkan komma in och kräva att allt statligt ska säljas ut för finansiera ”betalningen” av alla påhittade skulder. Välfärden kommer monteras ned än mer och Trojkan kommer, liksom i Grekland, kalla utsugningen för ”nödvändiga reformer”.  Bostads och bankkraschen på 90-talet kommer vara en västanfläkt i jämförelse och finansdiktaturen – som orsakat alltihop, – kommer med politikernas hjälp samla ihop alla tillgångar -precis såsom sker i Grekland nu (och Spanien där ovan redan skett då deras bobubbla, som sagt, redan ploppat – vill du se vad som väntar Sverige, kolla då in vad som redan skett i Spanien).

Politikerna vet om ovan och de har på alla möjliga sätt hjälpt bankerna att häkta i boskuldslavar. Ränteavdraget, rotavdraget,  etc har politikerna genomfört för att underlätta bankernas skuldslavsindrivning.

Som sagt – mitt förakt för politikerna är gränslöst men politikernas förakt för folket är än större.

Överkurs:

Enligt Basel3 kan banker ”låna ut” sina egna skulder till stat och kommun med riskvikten noll. Det betyder att bankerna inte behöver hålla ett skit i ”reserver” då de ”lånar ut” sina egna skulder till stat och kommuner. I Greklands fall skulle mao en statligt ägd bank kunna ”låna ut” hur mycket av sina egna skulder till stat och kommun som helst. Och, som sagt, om staten sätter sig i skuld till sig själv så är det givetvis ingen skuld (det är givetvis ingen skuld när privata banker ”lånar ut” sina egna skulder till konton heller – det är ett bedrägeri och inget annat – men då det är så spelet spelas skulle den Grekiska staten kunna, precis såsom Werner visar, kringgå parasiterna).

 

källa

About athenianvoice

Kosmas Loumakis - Sociological consultant, analyst, field operative and tactical field coordinator of national and regional social projects in Sweden. Was contracted for almost two decades by governmental bodies and NGO's, in governmental gang crime and extremism preventive efforts. Have produced a number of socio pedagogic action plans and developed methods, field tactics and strategies for gang crime and extremism preventive projects.

Posted on July 16, 2015, in Artiklar på Svenska, Hot and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Comments are closed.

%d bloggers like this: