Για να κερδίσουν οι δοσίλογοι την “εμπιστοσύνη” της Μέρκελ, πρέπει η Βουλή να ψηφίσει μέχρι και bail in.


sf-013a11Α

Δείτε τι απαιτεί η συμφωνία από την ελληνική Βουλή:

Ως τις 15 Ιουλίου:

* “Εξορθολογισμό του ΦΠΑ και διεύρυνση της φορολογικής βάσης ώστε να αυξηθούν τα έσοδα.” Δηλαδή τσάκισμα του μικρομεσαίου και του αυταπασχολούμενου ειδικά στις παραμεθόριες περιοχές.

* “Εμπροσθοβαρή μέτρα για να βελτιωθεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος ως μέρους ενός ολοκληρωμένου προγράμματος μεταρρύθμισης.” Κλάψτε τις συντάξεις, ειδικά επικουρικές και ΕΚΑΣ.

* “Διαφύλαξη της πλήρους νομικής ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ.” Καθεστώς χεριαγώγησης και τρομοκρατίας αλά Γεωργίου επ’ αόριστον.

* “Πλήρη εφαρμογή των σχετικών προβλέψεων της Συνθήκης για τη Σταθερότητα, Συνεργασία και Διακυβέρνηση της Νομισματικής Ενωσης και ειδικά κάνοντας λειτουργικό το Δημοσιονομικό Συμβούλιο πριν την οριστικοποίηση του Μνημονίου Κατανόησης (MoU) και περιλαμβάνοντας ημιαυτόματες περικοπές σε περιπτώσεις αποκλίσεων από φιλόδοξους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος αφού αναζητηθεί συμβουλή από το Δημοσιονομικό Συμβούλιο και υπό την αίρεση της προηγούμενης έγκρισης των θεσμών.” Όταν δεν μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος, το πρόβλημα δεν είναι αυτός, αλλά το γεγονός ότι γίνονται αρκετά βαθιές περικοπές. Οι οποίες θα αποφασίζονται από το Δημοσιονομικό Συμβούλιο που θα απαρτίζεται από τεχνοκράτες της αγοράς, υπό την έγκριση των αποικιοκρατικών θεσμών.

Ως τις 22 Ιουλίου:

* “Υιοθέτηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που αποτελεί σημαντική αναμόρφωση των διαδικασιών και σύστημα δικαιοσύνης που μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ταχύτητα απονομής δικαιοσύνης και να μειώσει τα κόστη.” Πλειστηριασμοί με ταχύτητα αστραπής υπέρ των τραπεζών και της εφορίας κατά το αμερικάνικο πρότυπο.

* “Υιοθέτηση του BRRD με στήριξη από την Κομισιόν.” Με άλλα λόγια ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της ειδικής οδηγίας που επιτρέπει στην Κομισιόν και την ΕΚΤ να εφαρμόζει κούρεμα αποταμιεύσεων, συμμετοχών και ομολόγων των τραπεζών. Όποιος το προηγούμενο διάστημα αγόρασε τραπεζικό ομόλογο για να εξασφαλίσει τις αποταμιεύσεις του, θα βρεθεί με κούρεμα βαρβάτο.

Κι όλα αυτά ως προϋπόθεση για να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για το νέο Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) που θα υπογραφεί με τον Ευρωπαικό Μηχανισμό Σταθερότητας. Το σφαγείο μόλις τώρα αρχίζει.

 

Advertisements

About athenianvoice

Kosmas Loumakis - Sociological consultant, analyst, field operative and tactical field coordinator of national and regional social projects in Sweden. Was contracted for almost two decades by governmental bodies and NGO's, in governmental gang crime and extremism preventive efforts. Have produced a number of socio pedagogic action plans and developed methods, field tactics and strategies for gang crime and extremism preventive projects.

Posted on July 15, 2015, in Hot, Αρθρα στα Ελληνικα and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Comments are closed.

%d bloggers like this: