Έλεος κ. Βαρουφάκη, σταματείστε να λέτε ανοησίες και να κάνετε ρεντίκολο την χώρα.


sf-013a11Α

Τι θα γίνει επιτέλους μ’ αυτόν τον Βαρουφάκη. Έχει πάρει ξανά σβάρνα τα διεθνή ΜΜΕ και επιδεικνύει το πόσο άσχετος, ύπουλος και προβοκάτορας είναι. Σε Ιρλανδικό μέσο δήλωσε ότι η συμφωνία έχει ήδη κλεισθεί ανάμεσα στην κυβέρνηση Τσίπρα και τους δανειστές, οπότε δεν έχει νόημα το δημοψήφισμα.

Εκεί όμως που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο όριο ξεφτίλας, το οποίο έχει θεσπίσει ο ίδιος, είναι όταν δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να εκτυπώσει δραχμή, ακόμη κι αν εγκαταλείψει την ευρωζώνη. Τάδε έφη στο κανάλι του ABC της Αυστραλίας. «Εμείς σπάσαμε τα πιεστήρια», είπε, εξηγώντας ότι η Ελλάδα έπρεπε να απαλλαγεί από τα μηχανήματα, επειδή «αυτή η νομισματική ένωση είναι μη αναστρέψιμη».

Από πρώτο χέρι γνωρίζω ότι εκτός από ψυχικά ανισόρροπος νάρκισος είναι και παθολογικός ψεύτης. Αλλά αυτό που είπε ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Το νομισματοκοπείο στο Χολαργό εξακολουθεί να διαθέτει τα πιεστήρια χαρτονομίσματος διότι εκδίδει 10ευρα και 20ευρα με έγκριση της Φρανκφούρτης. Κι αυτό μπορεί ο οποιοσδήποτε να το διαπιστώσει καταφεύγοντας στον ιστότοπο της ΕΚΤ.

Προς τι λοιπόν το ψέμα; Ο απίστευτος αυτός τύπος που η δυστυχία μας τον φόρτωσε για να μας εξεφτελίσει σε διεθνές επίπεδο, είναι ικανός να διαβεβαιώσει ότι η Ελλάδα θα υποστεί εισβολή από τον κόκκινο πλανήτη, έτσι και φύγει από την ΟΝΕ.

Βέβαια, είναι πολύ πιθανό να μην γνωρίζει καν ότι ακόμη και μια χώρα χωρίς πιεστήρια χαρτονομίσματος, μπορεί να τυπώσει δικό της νόμισμα εντός 6 μηνών. Τόσο χρειάζεται μια εταιρεία σαν την De La Rue για να παραδώσει το νέο εθνικό νόμισμα. Η De La Rue είναι μία από τις τρεις-τέσσερις πολυεθνικές που αναλαμβάνουν εργολαβικά από κυβερνήσεις κρατών να εκδώσουν εθνικό νόμισμα. To έκαναν και το κάνουν για δεκάδες κράτη στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, αλλά και της ΕΚΤ στις αρχές του ευρώ.

Πότε λοιπόν θα μιλήσουμε σοβαρά; Όταν θα απαλλαγούμε από απίστευτους τύπους σαν τον Βαρουφάκη. Και το ΟΧΙ της Κυριακής θα είναι μια πρώτη αποφασιστική κίνηση για να αρχίσουμε να μιλάμε σοβαρά και με γνώση για το μόνο εναλλακτικό σχέδιο έναντι της απελπισίας και του ολοκαυτώματος που είναι συνυφασμένα με το ευρώ. Την ομαλή μετάβαση σε εθνικό κρατικό νόμισμα, σε νέα δραχμή με γνώμονα τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Αναρτήθηκε από ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ στις 7:33 μ.μ.

Advertisements

About athenianvoice

Kosmas Loumakis - Sociological consultant, analyst, field operative and tactical field coordinator of national and regional social projects in Sweden. Was contracted for almost two decades by governmental bodies and NGO's, in governmental gang crime and extremism preventive efforts. Have produced a number of socio pedagogic action plans and developed methods, field tactics and strategies for gang crime and extremism preventive projects.

Posted on July 3, 2015, in Hot, Αρθρα στα Ελληνικα and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Comments are closed.

%d bloggers like this: