Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΗΜΗ, ΚΑΘΑΡΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ του Ελληνικού κοινοβουλίου – Ομιλία της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου, Προέδρος της Βουλής


Η πρώτη καθαρή δημοκρατική ελπίδα και το πρώτο δήγμα μιας δημοκρατικής πορείας της βουλής, των θεσμών, και του κράτους από την πρώτη ημέρα του μνημονίου. Η πρώτη φορά που, στην ουσία, ακούμε επίσημα ότι το ελληνικό κοινοβούλιο, ο βουλευτής και το κράτος, δεν είναι του “τσιφλικιού”, των “τσιφλικάδων” και των “κοτζαμπάσηδων”, ούτε των ξένων συμφερόντων εναντίον της Ελληνικής δημοκρατίας. Μπράβο της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου.

(Οι λέξεις “τσιφλικιού”, “τσιφλικάδων”  και “κοτζαμπάσηδων”, είναι δικές μου μεταφράσεις έννοιας, και όχι της κ. Κωνσταντοπούλου)

Οπως ο υποψιασμένος πρωταγωνιστής σε μια παλιά, γνώστη Ελληνική ταινία, η θέση μου προς την κυβέρνηση θα εκφράζει “καλώς” η “κακώς”,… βήμα, βήμα και θέμα, θέμα, δηλαδή. Δεν δίνω λευκή επιταγή σε κανέναν. Αλλωστε αυτό είναι η δημοκρατία. Συμμορφώνεις και βάζεις στην σειρά τους βουλευτές σου και δεν υπερασπίζεις αντιδημοκρατικές στάσεις, πράξεις και στοχασμούς.

Η κ. Προέδρος της Βουλής έκφρασε της δημοκρατίας της θεμελιώδεις Αρχές, και Αξίες, σαν αυτά που θα καθορίσουν της βουλής την πορεία – Σε αυτό λέω “καλώς”. και χαίρομαι και υποστηρίζω την τοποθέτηση, αλλά επιφυλακτικά πριν δω ανάλογες πρακτικές

 

Κοσμάς Λουμάκης

Στοκχόλμη, 07-02-2015

__________________________________________

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, είναι η νεαρότερη σε ηλικία, και η δεύτερη γυναίκα πρόεδρος της Βουλής. Εξελέγη με 235 ψήφους επί 298 βουλευτών που συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

Ο Δημήτρης Καζάκης του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ), σχολιάζει την πρώτη καθαρά δημοκρατική ομιλία της κυβέρνησης – και την πρώτη φορά, που μαζί με άλλες σημαντικές δημοκρατικές επισημάνσεις, η πρόεδρος της βουλής, επίσημα έθεσε την μονομερή διαγραφή του χρέους, την διεκδίκηση Γερμανικών αποζημιώσεων, και την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου.

Advertisements

About athenianvoice

Kosmas Loumakis - Sociological consultant, analyst, field operative and tactical field coordinator of national and regional social projects in Sweden. Was contracted for almost two decades by governmental bodies and NGO's, in governmental gang crime and extremism preventive efforts. Have produced a number of socio pedagogic action plans and developed methods, field tactics and strategies for gang crime and extremism preventive projects.

Posted on February 7, 2015, in Hot, Αρθρα στα Ελληνικα and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Comments are closed.

%d bloggers like this: