Συντακτική Εθνοσυνέλευση


circles

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Η διάσωση της χώρας δε μπορεί να επιτευχθεί με το λαό στο “γύψο” και με υπερκομματικές κυβερνήσεις εκφασισμού της πολιτικής ζωής. Απαιτεί περισσότερη και όχι λιγότερη δημοκρατία. Απαιτεί το λαό στο προσκήνιο, όχι θεατή και θύμα των εξελίξεων.

Κι αυτό μπορεί να συντελεστεί μέσα από μια συνολική πολιτειακή αλλαγή, μέσα από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση διευρυμένης & αυθεντικής εκπροσώπησης του ίδιου του λαού, ώστε να συνταχθεί και να ψηφιστεί ένα νέο Δημοκρατικό Σύνταγμα. Μόνο έτσι μπορεί να οικοδομηθεί ένα σύστημα διακυβέρνησης από το λαό, με το λαό για το λαό, με υποχρεωτική λογοδοσία των αιρετών εντεταλμένων προς τους εκλογείς τους, ανακλητότητα με κάθε αθέτηση εντολής, περιορισμένη θητεία και εκ περιτροπής εναλλαγή σε αξιώματα-λειτουργίες.

Μόνο έτσι θα μπορέσει η χώρα και ο λαός να ανοιχτούν επιτέλους στη διεθνή ζωή, να αξιοποιήσουν δυνατότητες και ευκαιρίες μέσα από νέα διεθνή ερείσματα και σχέσεις με όλους τους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου, δίχως καταναγκασμούς, επιβολές και μονοπωλιακές εξαρτήσεις.

Τη λύση θα τη δώσεις εσύ αυτοπροσώπως, οργανώνοντας και συμμετέχοντας στις τοπικές εργασιακές επιτροπές γενικής απεργίας ή αντίστασης στο καθεστώς και στην πολιτική του. Μέσα από αυτές θα αναδειχθεί το επιτελείο της ανατροπής, η επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας, η Προσωρινή Δημοκρατική Κυβέρνηση. Η λαϊκή κυριαρχία δεν μπορεί να θεμελιωθεί χωρίς την εκλογή Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης. Αυτή, μέσω της πιο πλατιάς μελέτης και δημόσιας συζήτησης, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, θα συντάξει το νέο Σύνταγμα που θα διασφαλίζει Δημοκρατία, Ισότητα, Ισονομία, Δικαιοσύνη, και θα διαμορφώσει μέσω της διακοπής της συνέχειας του κράτους πρωτογενές δίκαιο, που θα μας απαλλάξει από τα χρέη και τις δουλείες του παρελθόντος.

ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ

euro ball

Το εθνικό νόμισμα δεν είναι πανάκεια, είναι προϋπόθεση για να σταματήσει η αποικιοποίηση της χώρας και για να ξεκινήσει η οικονομική της ανασυγκρότηση. Είναι εργαλείο προστασίας εισοδημάτων, καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων.

Γι’ αυτό και δεν πρέπει να ελέγχεται από υπερεθνικούς οργανισμούς, όπως η ΕΚΤ ή η ΕΕ, ούτε από ιδιωτικούς φορείς όπως η ΤτΕ, διότι μετατρέπεται σε μέσο λεηλασίας του λαού και της χώρας. Το γνήσια Εθνικό Κρατικό νόμισμα αποτελεί θεμελιώδη κατοχύρωση της εθνικής ανεξαρτησίας.

 ΣΤΟ ΕΥΡΩ:

Η Ελλάδα έχασε το 60% της ανταγωνιστικότητας της

Διπλασιάστηκαν οι πολίτες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας

Το δημόσιο χρέος αυξήθηκε 2,5 φορές

Δημιουργείται συνεχώς χρέος, διότι κάθε ευρώ που κυκλοφορεί είναι δανεισμένο με τόκο από την ΕΚΤ.

Το ευρώ δεν είναι νόμισμα αλλά χρεόγραφο, δηλαδή ομολογία χρέους.

Πώς θα γίνει η μετάβαση χωρίς αρνητικές συνέπειες για το λαό:

 • Εθνικοποίηση της ΤτΕ και των μεγάλων εμπορικών τραπεζών για να εμποδιστεί η διαφυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό
 • Αυστηρός έλεγχος στη συνολική κίνηση κεφαλαίων. Η στήριξη του νομίσματος με έλεγχο των αγορών και της κίνησης κεφαλαίων θα αποτρέψει και τις μεγάλες υποτιμήσεις και την εκτίναξη του πληθωρισμού.
 • Απαγόρευση των off-shore εταιρειών
 • Μηχανισμός ελέγχου των εισαγωγών της χώρας ώστε να σπάσουν τα μονοπώλια των πολυεθνικών
 • Αποσύροντας το μεγαλύτερο μέρος των χαρτονομισμάτων του ευρώ, το επιπλέον ποσό που θα χρειαστεί η οικονομία για να καλύψει ανάγκες σε πληρωμές προς το εξωτερικό, είναι 5.6 δις – ποσό που εξοικονομείται εύκολα με τη γενίκευση του “πλαστικού” – “ψηφιακού” χρήματος.
 • Αξιοποίηση συνεργασιών τύπου κλήρινγκ, διακρατικών προγραμματικών συμφωνιών, κ.α., ώστε να συντηρούνται υψηλά συναλλαγματικά αποθέματα.

ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ

node

Το διεθνές δίκαιο επιτρέπει σε ένα κυρίαρχο κράτος να αρνηθεί να πληρώσει όλα τα παράνομα, τοκογλυφικά και καταχρηστικά χρέη, που οδηγούν το λαό και τη χώρα στη χρεοκοπία.

Μπορούμε και οφείλουμε να μην αναγωρίσουμε το δημόσιο χρέος της χώρας. Αυτό σημαίνει άμεση παύση πληρωμών προς τους δανειστές εδώ και τώρα, ώστε να σταματήσει ο φόρος αίματος που καταβάλλουμε τόσον καιρό στους διεθνείς τοκογλύφους και κερδοσκόπους.

Ως Έλληνες πολίτες δεν θέλουμε φυσικά να βλάψουμε κανέναν ή να “φάμε” τα λεφτά των δανειστών μας. Όμως κανένας λαός δεν περιμένει αυτά τα λεφτά από εμάς για να ζήσει, ούτε εμείς ως λαός οφείλουμε να αποπληρώσουμε δάνεια τα οποία ποτέ δεν ζητήσαμε και που πολλά από αυτά δεν γνωρίζαμε καν. Το μόνο που οφείλουμε είναι να βάλουμε τέλος σ’ αυτό το καθεστώς δουλοπαροικίας. Και δεν το οφείλουμε μόνο στον εαυτό μας, αλλά και σε όλους τους λαούς που βρίσκονται υπό τα δεσμά της ίδιας διεθνούς ληστοσυμμορίας. Η δική μας εθνική και κοινωνική απελευθέρωση θα σηματοδοτήσει μια τέτοια γενικευμένη άνοιξη των λαών στην Ευρώπη, που κανενός είδους καταστολή δεν θα μπορέσει να αναχαιτίσει.

Δεν αξιώνω τίποτα, αξίζω και θα διεκδικήσω

arrows

 Ανατροπή εδώ και τώρα όλων των συμφωνιών, δεσμεύσεων, παρεμβάσεων και μέτρων που πάρθηκαν από την εποχή του πρώτου μνημονίου.

 • Ανατροπή του καθεστώτος κατοχής και δωσιλογισμού με την κατοχύρωση της δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας.
 • Άρνηση πληρωμής του χρέους, έξοδο από το ευρώ και υιοθέτηση εθνικού νομίσματος.
 • Διαγραφή ιδιωτικών χρεών των νοικοκυριών, των ελευθέρων επαγγελματιών και των μικρών επιχειρήσεων που αδυνατούν να τα εξυπηρετήσουν.
 • Τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο.
 • Την τιμωρία των φυσικών και νομικών προσώπων (κόμματα και επιχειρηματικά κυκλώματα) που συμμετείχαν στην διάσπαθιση του δημοσίου χρήματος και της δημόσιας περιουσίας σε ολόκληρη την προηγούμενη περίοδο και που είναι υπόλογοι για εσχάτη προδοσία. Τιμωρία από μία Δικαιοσύνη που θα σέβεται ουσιαστικά τον Νομικό μας Πολιτισμό και δήμευση άμεσα και υπέρ του δημοσίου του συνόλου των περιουσιακών τους στοιχείων.
Advertisements

About athenianvoice

Kosmas Loumakis - Sociological consultant, analyst, field operative and tactical field coordinator of national and regional social projects in Sweden. Was contracted for almost two decades by governmental bodies and NGO's, in governmental gang crime and extremism preventive efforts. Have produced a number of socio pedagogic action plans and developed methods, field tactics and strategies for gang crime and extremism preventive projects.

Posted on January 13, 2014, in Hot, Αρθρα στα Ελληνικα and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Comments are closed.

%d bloggers like this: