360 μοίρες – Ζωή στο σκοτάδι


Δεν Πληρώνω logo

Έλληνες που ζουν χωρίς ρεύμα στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.

Οι «360ο» βρέθηκαν σε πόλη της Μακεδονίας, όπου δεκάδες οικογένειες ζουν χωρίς ρεύμα, ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά της σύγχρονης ζωής, λόγω απλήρωτων λογαριασμών στην ΔΕΗ. Μετά από πολλές δυσκολίες, η κάμερα της εκπομπής κατάφερε να μπει σε σπίτια και να καταγράψει, υπό το φως των κεριών, τη ζωή και τα συναισθήματα των ανθρώπων. Πώς είναι να μην έχεις ψυγείο, κουζίνα, θέρμανση τηλεόραση, ηλεκτρικές συσκευές;

Επίσης, μετά από έρευνα, η εκπομπή εντόπισε τον άνθρωπο, ο οποίος με τη δράση του, τα τελευταία χρόνια σε πόλη της Βόρειας Ελλάδας, έχει φέρει πίσω το φως σε δεκάδες οικογένειες. Η κάμερα των «360°» παρακολούθησε έναν σύγχρονο «Ρομπέν των Δασών», να επανασυνδέει το ρεύμα σε σπίτια στα οποία είχε διακοπεί η παροχή, να εξηγεί τα κίνητρά του και να διηγείται ιστορίες από το σκοτάδι. Πριν από λίγες ημέρες, ο άνθρωπος αυτός βρέθηκε κατηγορούμενος στο εδώλιο και αθωώθηκε για τη δράση του μετά από την χειμαρρώδη απολογία του σε ένα κατάμεστο δικαστήριο.

Οι άνθρωποι της εκπομπής ήρθαν σε επαφή με το ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και μπόρεσαν μέσα από το δίκτυο αλληλέγγυων επανασυνδέσεων του Κινήματος να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους που η ΔΕΗ έχει καταδικάσει, κυνικά και αντισυνταγματικά να είναι βυθισμένοι στο σκοτάδι.

Αναφορικά με την εκπομπή αυτή, ως Κίνημα Δεν Πληρώνω, ενημερώνουμε πως το Κίνημά μας έχει ήδη επανασυνδέσει το κομμένο ρεύμα σε όλες αυτές της οικογένειες του νομού Αττικής που παρουσιάστηκαν και μίλησαν στην κάμερα σχετικά με τη ζωή τους στο σκοτάδι. Το Κίνημα Δεν Πληρώνω έχει επανασυνδέσει χιλιάδες κομμένα ρεύματα σε όλη την Ελλάδα. Δηλώνουμε απερίφραστα ότι στη σημερινή συγκυρία θα αγωνιστούμε προκειμένου να μην αφήσουμε κανένα νοικοκυριό χωρίς πρόσβαση στα βασικά και απαραίτητα για την επιβίωση κοινωνικά αγαθά.

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ http://www.kinimadenplirono.gr 211 0192839 epitropes2010@gmail.com Διεύθυνση Γραφείων: Καυταντζόγλου 35, Πατήσια, 11144

Advertisements

About athenianvoice

Kosmas Loumakis - Sociological consultant, analyst, field operative and tactical field coordinator of national and regional social projects in Sweden. Was contracted for almost two decades by governmental bodies and NGO's, in governmental gang crime and extremism preventive efforts. Have produced a number of socio pedagogic action plans and developed methods, field tactics and strategies for gang crime and extremism preventive projects.

Posted on November 16, 2013, in Hot, Αρθρα στα Ελληνικα, Videos and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: