Enkelhetens ädelhet – Vem fan behöver ‘hummer’ i paradiset?


corfu_mapsmall

 

En tidig morgon i paradiset

Det är tidig morgon vid Themistocleos-avenyn vid Pireus-kusten och solen har precis tittat fram. Jag tittar ut över Saroniska bukten och jag ser klart Salamina på andra sidan. Poseidon har under morgontimmarna blåst bort minsta tillstymmelse av dis, så Salamina syns mycket klarare än vanligt just idag. Jag sätter mig i min lilla båt, startar motorn, lägger ut och styr ut över den spegelblanka turkos-blåa ”poolen”. Maria vinkar från takterassen hemma, där hon står yrvaken med sitt ljuvaste morgonleende på läpparna och en kopp i handen,… förmodligen bergstéet från Pilio, ‘Kentaurernas’ berg vid Volos, som hon plockade själv för ett par veckor sedan när vi hälsade på svärföräldrarna. Jag styr emot ön Aigina som ligger ca 20 min från Pireus. Delfinerna, 7 stycken, möter upp och det krusar sig på den spegelblanka vattenytan av deras lek . Vi håller varandra sällskap och vi leker, tills jag svänger in i en liten vik vid Aiginas södra kust och de fortsätter emot Hydra. Det är mer en halv lagun  än en vik egentligen. Klockan visar 06:18, solen skiner på en klarblå himmel och det är redan 25 grader i luften. Det blir nog en mycket het dag tänker jag.

När jag lagt till vid klipporna vid södra kusten av Aigina samlar jag ihop lite torra kvistar och gör upp en liten eld alldeles vid strandkanten. Den lilla gjutjärnspannan i båten räcker alldeles utmärkt för mina två ägg som jag knäcker ner i pannan med ett par droppar olivolja i… Bredvid ställer jag en liten kaffekastrull. En liten kopp ’Grekiskt kaffe’ som, vi som INTE lider av nationalistiskt öronskav, kallar Turkiskt, eftersom det är just vad det är.

Detta är livet i sin absoluta storhet och det slår mig att när hon befinner sig i paradiset, behöver människan egentligen inget annat än två stekta ägg i en panna över elden vid saroniska bukten. Det är när hon befinner sig i helvetet hon behöver oxfileér, hummrar, champagner och kaviar, för att försöka kompensera det själsliga tomrummet och den påfrestande och för den friska människan, ytterst onaturliga stressen i ”ekorrhjulet”. I paradiset räcker det dock med två ägg i en stekpanna vid klipporna och man kan känna hur man smeks varsamt av Athena över huden, man befinner sig ju i självaste livet. Att ‘leva’, d.v.s fylla dagarna med sysslor och handlingar som blott en rädd och kuvad, utomstående observatör av det verkliga livet,.. en som ibland tillåts ta “permis” från det själsliga fängelse hon annars kallar liv, ger tyvärr näring åt de fulaste demonerna och ger onödigt tillträde åt döden. Ingenstans gror fröna för onaturlig död och förintelse så effektivt och så självklart som i de förslavades, uttorkade, själsliga ökenlandskap.

“Fyll inte ditt liv med dagar, utan fyll dina dagar med liv”

Enkelhetens ädelhet är äkta och naturligt vacker och däri, i just enkelheten, ligger också det mänskliga väsendets ädlaste drag och dessa drag syns klarast i lusten att vilja finna Guds leende där det ÄR och inte där vi tvunget vill att det skall vara. Att förmå hitta ron att lyssna, förstå och underkasta sig naturens och universums “lagar” och principer, alltså surfa på Guds leende, istället för att envist plaska runt och leta efter det, där det INTE finns. Det verkligt ädla är aldrig tillgjort, inte tillfixat eller planerat och ‘byggt’ av någon, evigt otillfredsställd, stackars ’slav’ med självhävdelsebehov och med en hysteriskt, påtaglig rädsla för döden. Det verkligt ädla, kan bara upplevas eller missas, det kan inte fångas eller omdirigeras någonstans. Den, enkelhetens ädelhet, stammar från Guds egna njutning av livet, den är alltid där om vi låter den höras och synas och den lämnar ingen bitter eftersmak efter sig, som exempelvis majoriteten av Stockholm-servitrisernas obefogade, men uppenbarligen obligatoriska, snorkighet alltid gör. Den obligatoriskt, snorkiga uppsynen såväl som det plastiga, oäkta leendet är skit samma,.. bägge är lika frånskilda från livets sanna glädje och har sitt uppenbara ursprung i lögnens, låtsaslyckans och otillräcklighetens ‘bakgårdar’. Där Gud gråter alltså!

Globalisterna och deras tennsoldater, bör genast upphöra med att försöka globalisera alla de VÄRSTA yttringarna av mänsklighetens känlomässiga och själsliga principer och försöka strypa, förtala och smutskasta de BÄSTA!… Vill man i sanning rädda Europa och europén bör man Hellenisera det istället för att Germanisera det. Man måste förstå att NJUTA av livet istället för att endast GENOMLIDA det och ständigt söka dirigera det… Europén behöver akut förskaffa sig lusten att skapa sig ett liv som inte han behöver fly ifrån, då smärtan som återfärden till ‘fångenskapen’ ger, är mångfalt större än den temporära, förljugna glädje som flykten, exempelvis via en kort semester, ger.  Semester från vad? Tänk istället ett liv du inte behöver ta semester ifrån,.. tänk dig en tillvaro som inte dikteras av habegär utan av varabegär och tänk dig vad lite du egentligen behöver då,.. då när du inte längre behöver semester från det du annars vant dig vid att kalla “liv”.

Snart kommer Maria med färjan!

Syrgastuberna ligger fyllda i båten och harpunen är urtrasslad och i ordning. Jag skall hämta maten om ett tag. Lunchen, fyra Pandorafiskar som jag hämtar upp från revet efter nån halvtimmes letande, skall saltpaneras, fyllas med persilja, oregano, vitlök, olivolja och sedan grillas,… en aubergin, skuren till en solfjäder grillas också och en flaska iskallt, vitt färskvin från svågerns vinrankor på Kreta, påminner mig och min älskade att Människan inte behöver alls mycket för att vara genuint lycklig när hon är i paradiset,… det är som sagt i helvetet hon på alla vis, alltid med oerhört kostsamma (inte bara i pengar räknat) och synnerligen oäkta sätt, söker glömma och förskjuta sanningen om vart hon verkligen befinner sig. Istället för att blunda för det uppenbara borde människor försöka se det självklara. Se med själens ögon menar jag för annars tittar man ju bara. Paradis och Helvete är inte geografiska platser, utan sinnestillstånd och ‘platser’ i vårt känsloliv, vår själ… men det är också sant att vissa geografiska platser och dess mänskliga tanke-kulturer och ‘klimat’ lockar starkt paradiset i oss att uttrycka sig,… och andra geografiska platser och dess mänskliga, tanke-kulturer och ‘klimat’ lockar fram helvetet i oss och omkring oss.

I den judisk-centrerade, religiösa doktrinen oavsett om det rör sig om Judendom, Kristendom eller Islam, söker människan Gud UTANFÖR sitt egna väsen, men i Hellenismen söker människan Gud INOM sitt egna väsen. Den första doktrinen kräver tro, underkastelse, konformism, självförnekelse och begränsning av det genuina mänskliga uttrycket och den andra doktrinen kräver vetskap, befrielse, självkännedom, personlig iaktagelseförmåga och “flödemellan macrocosmos och microcosmos, mellan skapelsen och det skapade. Den första doktrinen talar om kärlek och liv och den andra är kärlek och liv.

Här i Guds åsyn och i Marias armar är också döden blott en skrattretande blinkning…

sara-little-yoga-blog-nyc-silence.. gh

“Gud skapade inte ondska. Precis som mörkret är frånvaro av ljus, är ondskan frånvaro av Gud.” – Albert Einstein

Kosmas Loumakis

Piraeus 27-06-2013

__________________________________________________________________________

Advertisements

About athenianvoice

Kosmas Loumakis - Sociological consultant, analyst, field operative and tactical field coordinator of national and regional social projects in Sweden. Was contracted for almost two decades by governmental bodies and NGO's, in governmental gang crime and extremism preventive efforts. Have produced a number of socio pedagogic action plans and developed methods, field tactics and strategies for gang crime and extremism preventive projects.

Posted on July 26, 2013, in Artiklar på Svenska, Hot. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: