Το συγκλονιστικό μήνυμα του Κότσιρα για το κλείσιμο της ΕΡΤ


Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 17:47

e08bf498c8d1649ce9a00227fe398275_XL

Ο Γιάννης Κότσιρας ανέβασε στην προσωπική του σελίδα ένα μήνυμα για το κλείσιμο  της ΕΡΤ

Διαβάστε το κείμενο του γνωστού τραγουδιστή, με τίτλο ”Ανόητε χαιρέκακε”:

Ανόητε χαιρέκακε… Στο δρόμο ακόμη 3.000  άνθρωποι. Τέλος τα μεροκάματα για ακόμη 3.000 οικογένειες. Λες πως σε  ενοχλούσε που πλήρωνες 4€ το μήνα την ΕΡΤ στο λογαριασμό σου επειδή δεν την  έβλεπες. Οπότε καλύτερα να την κλείσουν. Για να το διευρύνω λίγο αυτό. Κι  εγώ δεν πήγα ποτέ στην Κάρπαθο αλλά τους δρόμους και από δικά μου χρήματα τους  έκαναν. Να μην τους έκαναν λοιπόν αφού δεν τους είδα και ίσως να μην τους δω  ποτέ. Και το νερό που πίνει το παιδί σου στο δημόσιο σχολείο να το  κόψουν. Πληρώνεται και από μένα αλλά εγώ δεν έχω παιδί να πίνει από  αυτό. Γιατί να το πληρώνω λοιπόν; Και τον Στρατό; Τον στρατιωτικό ποιος  τον πληρώνει; Γιατί να τον πληρώνω αφού δεν είμαστε σε πόλεμο; Να τον  καταργήσουν. Να τους απολύσουν όλους και άμα μας την πέσουν, βλέπουμε. Και  τους Πυροσβέστες. Να τους απολύουν το χειμώνα. Μόνο το καλοκαίρι να τους  πληρώνω. Γιατί; Άσε που άμα μένεις στην πόλη τι σε νοιάζει για το δάσος. Ας  καούν όλα. Γιατί να πληρώνω κι εγώ που μένω στην πόλη; Και το δημόσιο ιατρείο  που φτιάχτηκε στη Λέρο, να μην το έκαναν ποτέ. Αφού κι εγώ πλήρωσα γι αυτό  και ίσως να μην το χρειαστώ ποτέ. Και το σχολείο που έγινε στην Ορεστιάδα, να  μην το έχτιζαν. Γιατί να πληρώνω κι εγώ ένα σχολείο, που δεν θα δω ούτε εγώ,  ούτε το παιδί μου. Άσε που δεν έχω παιδί. Κι άμα δεν κάνω; Γιατί να πληρώνω  εγώ για τις σπουδές των παιδιών; Και το παιδί του γείτονα που σώθηκε από την  άρρωστη καρδιά του στο δημόσιο νοσοκομείο; Από τις ασφαλιστικές εισφορές που  έδινα και εγώ, σώθηκε. Να μην σωζόταν. Αφού δεν το γνώριζα και ίσως να μην το  μάθω ποτέ. Και αν σου φαίνονται υπερβολικά όλα αυτά, μην χαμογελάς γιατί  είναι και αυτά στο πρόγραμμα. Θα συμβούν και μάλιστα γρήγορα.

Η ΕΡΤ αγαπητέ χαιρέκακε δεν είναι ένα κανάλι. Είναι άνθρωποι.  Εργαζόμενοι. Φίλοι. Γείτονες. Συμμαθητές. Γονείς. Συγγενείς. Όπως ήταν οι  χαλυβουργοί, οι εργαζόμενοι στα κλωστοϋφαντουργεία, στα ναυπηγεία, οι  χιλιάδες απολυμένοι σε ιδιωτικές εταιρίες που έκλεισαν. Κι εσύ  χαίρεσαι… Να χαίρεσαι λοιπόν με την κατάντια σου. Και να μην  παραξενευτείς άμα αδιαφορήσω όταν απολυθείς. Ούτε καν να  διαμαρτυρηθείς. Γιατί δεν θα αφορά εμένα η απόλυσή σου. Δεν θα αφορά εμένα  η εξόντωσή σου.

Είναι αδιανόητη η φίμωση της ΕΡΤ. Είναι αδιανόητη αυτή η συμπεριφορά της  κυβέρνησης. Είναι αδιανόητη η δική σου απάθεια. Είναι αδιανόητη αυτή η  χαρά σου για την εξόντωση 3000 οικογενειών! Κι όμως, εγώ δεν θα χαρώ με την  δική σου εξόντωση. Θα παλέψω για σένα ακόμη και την ώρα που εσύ χαίρεσαι με  τον πόνο του άλλου.

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Αλληλεγγύη σε όλους τους  εργαζόμενους. Τους άνεργους, τους άστεγους. Αλληλεγγύη σε όλους τους  συνανθρώπους μας. Κι αν δεν σε απασχολούν οι υπόλοιποι, σκέψου έστω το τομάρι  σου. Κάποια στιγμή θα χρειαστείς βοήθεια… Ας έχεις κάπου να τη  ζητήσεις… Γιατί τότε δεν θα χαίρεσαι.

Ανόητε χαιρέκακε!

Γιάννης Κότσιρας

Advertisements

About athenianvoice

Kosmas Loumakis - Sociological consultant, analyst, field operative and tactical field coordinator of national and regional social projects in Sweden. Was contracted for almost two decades by governmental bodies and NGO's, in governmental gang crime and extremism preventive efforts. Have produced a number of socio pedagogic action plans and developed methods, field tactics and strategies for gang crime and extremism preventive projects.

Posted on June 13, 2013, in Hot, Αρθρα στα Ελληνικα and tagged . Bookmark the permalink. 1 Comment.

 1. Παραδόθηκαν τα πορίσματα για την ΕΡΤ
  Αναζητούνται ποινικές ευθύνες. Αναμένεται να ασκηθούν πειθαρχικές διώξεις εναντίον υπαλλήλων
  Παραδόθηκαν στον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, τα πορίσματα του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για την Ε.Ρ.Τ.
  Παραδόθηκαν σήμερα στον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο, από τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) Αριστείδη Μπουρδάρα, οι Εκθέσεις – Πορίσματα δύο Επιθεωρήσεων που διενήργησαν στην ΕΡΤ Α.Ε Επιθεωρητές του Σώματος.
  Οι εκθέσεις αυτές έχουν διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών σύμφωνα με τις διαπιστώσεις και τα συμπεράσματα που περιέχονται σ’ αυτές. Επίσης, οι Επιθεωρητές ζητούν από το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο την άσκηση πειθαρχικής δίωξης εναντίον υπαλλήλων της ΕΡΤ ΑΕ σε βάρος των οποίων προέκυψαν πειθαρχικές ευθύνες.
  O Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κύριος Παύλος Γερουλάνος έδωσε εντολή για άμεση σύγκληση έκτακτου ΔΣ, προκειμένου να κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την απόδοση ευθυνών και την αποκατάσταση της νομιμότητας στην ΕΡΤ Α.Ε. (ανάκληση παράνομων πράξεων, αναζήτηση παράνομων αμοιβών ή bonus κλπ).
  Ειδικότερα, από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στην ΕΡΤ ΑΕ, προέκυψαν έντονα φαινόμενα κακοδιοίκησης, αδιαφάνειας, παράνομων αναθέσεων και αλόγιστης σπατάλης δημοσίου χρήματος.

  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=345959

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: