ΠΡΟΣΕΞΤΕ!


του Κοσμά Λουμάκη

Ζούμε στην εποχή όπου οι ανώτερες ανθρώπινες αξίες έχουν διαυθιρθεί, όπου ο εγωισμός, η βαρβαρότητα και το ατομικό κέρδος έχουν γίνει ”αρετές” και όπου η καθαρή ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ονομάζεται ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ! Ζούμε σε μια εποχή όπου οι πολλοί νομίζουν ότι είναι φωτισμένοι και καλά ενημερωμένοι, όταν στην πραγματικότητα είναι θύματα πλύσης εγκεφάλου και ρυθμισμένοι ώστε να εξυπηρετήσουν ενα αυστηρά ελεγχόμενo και ολιγαρχικό σύστημα! Ζούμε σε μια εποχή όπου προβοκάτορες έχουν την πολυτέλεια να απολαμβάνουν προστασία λόγο την αρρωστημένη ερμηνεία νόμου και τα θύματα έχουν καταδικαστεί, λογο της αρρωστημένης ερμηνείας νόμου, για την δίκαιη πραξη ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥΣ! Ζούμε στην εποχή όπου το προσωπικό κέρδος δικαιολογεί τυχόν θηριωδίες και όπου ένα deal είναι πιο σημαντικό από ό, τι εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές!

Ο Homo Sapiens έχει γίνει Homo Consumus (καταναλωτής) και αυτό δεν είναι αναγκαία πορεία ανθρώπινης ανάπτυξης! ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ, σε όσους (ξένους κι Έλληνες) έλαβαν πολύτιμες γνώσεις από τους προγόνους (ξένους κι Έλληνες) και τις μετέτρεψαν σε βυζιά σιλικόνης και πυρηνικά όπλα … ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ, σε εκείνους που είναι τόσο ηθικά μουδιασμένοι έτσι ώστε να δέχονται να ζουν μια ζωή όπου ”κλοτσιες προς τα κάτω και γλείψιμο προς τα πάνω”, ειναι κοινωνικός κανόνας! Η εποχή μας θα μείνει στην ιστορία για τη δειλία, το ναρκισσισμό, την έλλειψη ηθών και την απώλεια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και ευπρέπειας! Δόξα τω Θεώ, αυτη η παράξενη δικαιολογία πολιτισμού οδεύει προς τον τοίχο και από εκείνο το ΧΤΥΠΗΜΑ πιστεύω ότι θα αρχίσουμε να γινόμαστε άνθρωποι πιά! Εάν αρκετοί άνθρωποι αρχίζουν να δρουν αναλογα με την κοινή λογική τους και αρχίσουν να βλεπουν τι πραγματικά συμβαίνει γύρω τους, πιστεύω ότι μπορεί να χτυπήσουμαι τον τοίχο, ας πούμε, “οχι τοσο σκληρά”…

Κοσμάς Λουμάκης

Advertisements

About athenianvoice

Kosmas Loumakis - Sociological consultant, analyst, field operative and tactical field coordinator of national and regional social projects in Sweden. Was contracted for almost two decades by governmental bodies and NGO's, in governmental gang crime and extremism preventive efforts. Have produced a number of socio pedagogic action plans and developed methods, field tactics and strategies for gang crime and extremism preventive projects.

Posted on October 2, 2012, in Hot, Αρθρα στα Ελληνικα. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: