Vart var den Olympiska andan?


av Kosmas Loumakis

OS-invigningen var spektakulär, men skulle passa bättre som invigning till något bisarrt skådespel i Colosseum under kejsar Neros tid och inte som invigning till OS! Den hade inte vidare mycket med någon Olympisk anda att göra. Att fylla stadion med svavel, rök och industriskorstenar och att hylla döden, så som i princip hela invigningen gjorde, är att skända och förolämpa den Olympiska andan inte hylla den – För dem som är något insatta i ockultism och satanismens symbolik, var det solklart vad man hyllade igår kväll och inte var det FRED, den MÄNSKLIGA FYSISKA och SJÄLSLIGA FÖRMÅGAN och DEN MEDVETNA SKAPELSEN.

Fotboll, dagens moderna Boxning och flera andra Olympiska grenar har sitt ursprung i England och inte en sekund ägnade man åt detta. England har en briljant historia och mytologi i Kung Arthur och riddarna kring det runda bordet, de har sina f.d kolonier att passa på att tacka för att de (emot sin vilja förstås) gjorde Storbritannien så ”stort” och de har sagor som Robin Hood m.m och de har fantastiska upptäcktsresande att gestalta och som klart mer skulle hylla de Olympiska värdena än livrädda barn som jagas av demon-lika figurer, eller människor som dyker upp ur underjorden för att bli industrislavar! Symboliken genom hela invigningen och valet av ”teman” var tyvärr en hyllning till allt det som har förstört den mänskliga individens tillvaro och inte det som höjt den till briljans och stordåd! Shakespeare som är en av mänsklighetens största poeter, citerade man endast i en mening i samband med industrialismens framfart, inte om hans lysande beskrivningen av den mänskliga själens lidelser och djup.

Det som åtminstone gav den engelska humorn rättvisa, var endast inslaget med James Bond och ”ärke-snylterskan” samt naturligtvis Mr Beans lysande inslag.

Jag skulle vilja fråga de ansvariga scenograferna och producenterna: Exakt VAD hade den invigningen att göra med de Olympiska värdena? Jag skulle också vilja fråga den Olympiska kommittén: Varför kallar ni detta fortfarande för Olympiska Spel när ni uppenbarligen inte förmår hålla de Olympiska värdena vid liv, ens under spelen?

Och vart FAN var Pink Floyd? Man kan inte ha en OS-invigning i London utan att Pink Floyd får en central musikalisk roll.

Jag tror att varje medveten och upplyst människa måste känt sig förolämpad igår kväll av den uppenbara misstolkningen av ALLT vad OS står för. Ceremonin, där man lämnade över den Olympiska elden från Olympia till ”London” förvrängdes kraftigt på vägen! Den ceremonin talar om helt andra förtecken i människans fysik, själ och ande än förmågan till omänsklighet, slaveri och demoniska avgrunder i den mänskliga själen. Kanske är just diskrepansen mellan vad grekerna lämnade över i Olympia och det som engelsmännen lyckades göra av det, äckligt likt det som det moderna Europa har lyckats göra av den civilisation som grekerna gav dem en gång i tiden. Från marmortempel till industriskorstenar och från hyllning av människan till hyllning av demoner.

Nä, en storartad och spektakulär ceremoni var det, men inte alls värd att kallas Olympisk!

Advertisements

About athenianvoice

Kosmas Loumakis - Sociological consultant, analyst, field operative and tactical field coordinator of national and regional social projects in Sweden. Was contracted for almost two decades by governmental bodies and NGO's, in governmental gang crime and extremism preventive efforts. Have produced a number of socio pedagogic action plans and developed methods, field tactics and strategies for gang crime and extremism preventive projects.

Posted on July 28, 2012, in Artiklar på Svenska, Hot. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: